Itt a tavasz, de a tavaszi fáradtság is!

Itt a tavasz! Már kibújtak az első virágok, a csiripelő madarak vígan ugrándoznak a fán, éled a természet, az utca megtelik színekkel, illatokkal. Mindez nagyon szép, de néha sajnos nem elég ahhoz, hogy a természet elemeihez hasonlóan mi is energikusabbak, fürgébbek, vidámabbak legyünk és úgy élvezzük a márciusi nap első sugarait.
Ebben a cikkben azonban találsz néhány praktikus tanácsot arra, hogy miközben a természet fiatalodik, te se öregedj. Reméljük segítettünk!

1. Frissítő zöldségek, tisztító gyümölcsök

- hagymák minden mennyiségben: A legkedveltebb hagymák (póré, medve, fokhagyma, stb) bármelyikét választod is, azzal már igen sokat adtál a szervezetednek! A hagymák mindegyike vértisztító, C-vitaminba, foszforban, kénben jódban, stb igen gazdag táplálék, nem beszélve sokoldalú elkészítési lehetőségükről (hagymaleves, saláták, piritós kenyér hagymával, zöldséglevesek alapanyaga lehet).

Kivi, narancs, grapefruit: A C-vitaminban egyik leggazdagabb gyümölcs! Emellett magas ásványi anyag tartalma miatt is kitűnően regenerálja a fáradt szervezetet. A tisztítókúrák gyümölcsei is ezek.

- Savanyú káposzta: Az egyetlen olyan C-vitamin forrás, amely egész évben, így kora tavasszal is elérhető.

2. Sok folyadék és gyógytea

Fogyassz minél több (naponta legalább 1,5-2l) ásványvizet, tiszta vizet! Ami a gyógyteákat illeti, igen nagy a választékot terít elénk a természet. Borsmenta, Aranyvessző, Kukoricabajusz, Bodzavirág, Szederlevél. Vértisztító, élénkítő hatásuk sokak számára már ismert. Az egyre elterjedtebb kombucha tea jó hatással van a bélflórára, segíti az ásványi anyagok vitaminok felszívódását, növeli a koncentrálóképességet és frissítő hatású.

3. Mozgás

Legjobb ha legalább egy rövidke, 10 perces testmozgással kezdjük a napot! Ne feledd, nem a gyakorlatok nehézsége, hanem a rendszeresség számít. A tornához nyisd ki az ablakod, és engedd be a friss tavaszi levegőt!

4. A frissítő illóolajok

A citrom, eukaliptusz, borsmenta illatanyagai frissítőleg hatnak és növelik életkedvedet, koncentrálóképességedet. Nappal legjobb, ha illatmécsesbe csepegteted.

Gyógytea ABC

A gyógytea ABC-ben kedved szerint kereshetsz a gyógyteák alkalmazási, felhasználási, elkészítési módjai között. Reméljük, hogy kérdéseidre megtalálod a választ!

tovább

A tea eredete - legendák és valóság

A tea nevű ital eredetileg a Camellia sinensis rügyeibol készített főzetet jelentette. Manapság teának nevezzük a gyógynövények, gyümölcsök forrázatát, vagy főzetét is.

tovább

Gyógynövények a terhesség és a szoptatás ideje alatt

Bár a gyógynövények az orvosságokkal ellentétben mint "természetes módon ható gyógyító anyagokként" vonultak be a köztudatba, mégis fontos kihangsúlyozni, hogy gyógynövényeknek is lehetnek nem várt...

tovább

A csontritkulás okai és elkerülésének módjai

A csontritkulás, osteoporosis nem más, mint a csontszövet mennyiségének csökkenése, mely a csontok fájdalmával és törékenységével jár. A csontritkulás kialakulása kb 40 éves kor után kezdődik, és jóval több nőt érint, mint férfit.

tovább